Copii infloriti

Si iata ca a venit si primavara ,a trecut ziua femeii –  zi despre care as dori sa mentionez macar cateva intamplari awesome in post , au trecut si olimpiadele ( cu putina drama la mijloc , trece totul dupa 5 minute ) , iar acum.. acum chilleala,pana vineri , cand o sa trebuiasca sa prezint niste carti in fata a 60 de oameni. Mici emotii,cateva furnicaturi pe sira spinarii,sper sincer sa nu lesin pe acolo . Macar o sa am suport moral din partea.. mea.

“Hai, frate,te duci acolo si-i spargi pe toti, o arzi inteligent si vezi ce iese”

“Domnule Dan Lungu, legat de cartea dumneavoastra… imi plac cartofii”

Eh, prea multa paranoia ,cred ca ar trebui sa ma linistesc ( o fi si muzica de vina ) .

Oricum,am mentionat la inceput ceva de 8 martie. Pai,asa cum se stie – 8 martie este ziua femeii. Da, si ,na,ca in orice clasa exista persoane de sex feminin  si sex masculin. Pai.. acum urmeaza intrebarea : “Pai ,si? E la logica gainii . Cat despre 8 martie – femeile trebuie iubite in fiecare zi si  * insert long bullshit quote here * ”

Da,we,trebuie,dar asta nu inseamna ca nu-i fain sa ai o zi in care chiar sa sarbatoresti existenta feminitatii in societate. N-am chef sa dezvolt un paragraf intreg pornind de la ce am zis mai sus. Daca vroiam,faceam post separat .Ceea ce probabil o sa si fac intr-o zi. Cand o sa am chef. Acum nu. Acum beau ceai si ma gandesc la joi.

Joi , avand specialitatea,a trebuit sa ne trezim cu noaptea-n cap ca sa mergem inspre atelier ,sa ne corecteze dirigul / Filip lucrarile si sa ne puna notele. Aveam eu un mic feeling ca o sa stam – cel putin noi, fetele, degeaba, dar sincer nu ma asteptam sa iasa asa genial intreaga zi. Am ajuns in fata corpului de plastica pe la ora 8 si un sfert impreuna cu Ruxi si Ioana , agitate ( ma rog,cred ca doar eu eram,ca nu venisem cu mai nimic terminat ) si cu sacose de cearcane sub ochi ( aici ma simt tot eu , ca fetele erau destul de odihnite ) , ca sa intram ulterior in atelier si sa avem surpriza de a-l vedea pe Cosmin imbracat la 4 ace,cu sacou si camasa, pantofi aranjati, ,asteptandu-ne cu mainile tremurande  tinand un paharel plin cu ghiocei pentru fiecare fata care urma sa intre in atelier. Nu are sens sa spun ca mi s-a retras tot somnul din corp si am ramas cu o privire si un zambet  tamp sa vad ( si sa aud ) cum el impreuna cu alti trei baieti din clasa ( Victor, Tudor si Danut ) s-au imbracat foarte elegant pentru a celebra ziua femeii si au venit cu flori la noi. Si Bogdan cu bomboane. Cum sa nu innebunesti?

Ca sa nu mai spun,dirigul s-a gandit ca ar fi mult mai productiv daca am sta in fund pe capre si ne-ar monta videoproiectorul sa ne uitam la ” Onegin ” , in loc sa stam si sa motaim jumatate de zi peste plansete ,desenand stick mans in loc de case de tineret. Si chiar a fost.
Am plecat cu Oana,Crista, Sabina, Ruxi si Ioana prin apropiere pentru a ne procura chestii de rontait + pahare de suc, si dupa ce am instalat hrana in interiorul atelieruui pe o masa improvizata din capre, i-am chemat si pe cei de la arhitectura,care ne-au prins uitandu-ne la Viata cu Louie, in loc de filmul profului. Pe urma se mira lumea de ce suntem asa copii.Dar nu asta conteaza, ahem. Si ca sa fie ‘romantica’  imaginea, Victor s-a gandit sa-mi dea lalelele stand aroape in genunchi in timp ce pe fundal Andy urla la copiii lui ca se consuma prea multi bani in casa. Dar nu asta conteaza, conteaza ca Victor mi-a dat lalele si ca n-a uitat. Am un sot bun.

“Lalele..lalele..frumoasele mele lalele

Cat indragesc aceste flori cu chipul in multe culori”

S-au facut poze, s-a glumit, s-a rontait si intr-un final am reusit sa ne uitam la tot filmul , foarte ‘artistic’ de-altfel,dupa care dirigul ne-a expediat din atelier, ca sa sarbatorim de-acum in alta parte ca e deja ora 12 si nu vrea sa ne tina degeaba in atelier sa ne plictisim intr-o zi asa draguta. Asa ca,ce ne-am gandit ? Hai sa mergem sa stam si noi undeva – Am mers in cafeneaua Piata Unirii – nu erau locuri. Am mers in Blu Caffe, nu aveam loc

– Bai..ce facem? Plecam ?

-Pai ce sa facem,decat sa stam asa inghesuiti si sa dam cinci lei cincizeci pe-o apa..

-Dupa ce le-am mototolit canapelele..

-Hai.S-o facem!

Si da-i si imbraca-te si strange totul in mai putin de un minut, si asigura-te ca nu e chelnerita prin jur sa nu iti arate degetul mijlociu de la picior.

– Bai,cred ca o sa ne injure astia cand o sa plecam de-aici.

Si ghici cine era in dreapta mea,strangand meniul si aranjand scrumiera de pe masa? Cred ca asta o sa fie inca unul din locurile alea unde nu mai poti trece pe langa el sau intra inauntru din cauza ca te-ai facut de ras si ai senzatia ca patrolul/chenerul ti-a retinut fata si o sa rada de tine de fiecare data cand te va vedea. Da,cam asa.
Apoi ne-am dus in Phoenix. Full si acolo.

Pana la urma am gasit noi un loc ,dar ,pentru ca trebuia sa merg in alta parte, a trebuit sa plec dupa vreo jumatate de ora,deci nu pot sa spun ca s-a intamplat ceva extrem de spectaculos in timpul asta.

In Piata Unirii barbatii au dat lalele si martisoare la toate fetele care treceau pe acolo. A fost foarte cute. Chiar a fost. Anul trecut nu a fost asa awesome. Poate pentru ca s-a facut scoala. Da,si asta ar fi un motiv. Oricum,trebuia sa postez ceva legat de zilele trecute, nu e ca si cum ar fi ceva ce putea fi trecut cu vederea.

EI bine,eu ar cam trebui sa inchei,indata plec la Alexandra sa-i distrug casa si trebuie sa ma pregatesc psihic . Voi incerca sa mai postez si diseara. M-am trezit cu pofta de scris .

Leave a comment